Vinete umplute la cuptor

de -tony- in Mancaruri de legume, 3 Sep 2013 | 15070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 5 galbiori
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii prosciutto
  • 1 lingura Sambuca cu aroma de trufa neagra
  • 6-7 felii subtiri de trufa
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs.

Miezul vinetelor il tocam marunt.Ceapa,dovleceii,morcovii ii  curatam de coaja,ii spalam si ii tocam marunt.

Galbiroii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime.Prosciutto il taiem fasii.

Trufa o feliem felii foarte subtiri pe care le tocam foarte marunt.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline punem la calit usturoiul curatat si taiat felii .Apoi adaugam

legumele.Cand acestea au inceput sa se rumeneasca bine adaugam prosciutto ,trufa si piper.

Dupa circa 3-4 minute adaugam Sambuca si amestecam bine .

Intr-o tava unsa cu ulei asezam cojile de vinete si le umplem cu compozitia de legume.

Deasupra turnam ouale batute si amestecate in prealabil cu parmezanul.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Sare adaugam doar daca e nevoie.Prosciutto fiind de obicei sarat !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute